Η Ελλάδα μιλά,η Επιτροπή διαψεύδει

Η Ελλάδα μιλά, η Επιτροπή διαψεύδει

 

 

«Είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για διετή επιμήκυνση στην Ελλάδα, καθώς το αρμόδιο όργανο για να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι το Eurogroup, το οποίο θα βασιστεί στην αναμενόμενη έκθεση της τρόικας», δηλώνει ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν…

 

«Η Ελλάδα μιλά για συμφωνία, η Επιτροπή διαψεύδει», έχει τίτλο το σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού Τύπου Agence Europe, το οποίο επισημαίνει τις δηλώσεις του Σάιμον Ο’ Κόνορ.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά ορισμένα προβλήματα παραμένουν εκκρεμή, για να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Η πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του Γιοργκ Άσμουσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες μια επιπρόσθετη καθυστέρηση μεταφράζεται σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των χωρών της ευρωζώνης, τονίζει το άρθρο. Κατά τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, «έχει σημειωθεί πρόοδος», αλλά εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο πως έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας για το πακέτο μέτρων λιτότητας, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, που διασφαλίζουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης και ότι, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, έχει συμφωνηθεί η διετής παράταση.

Αναφέρεται, επίσης, ότι τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο και ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να παρουσιάσει δυο νομοσχέδια προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν πριν τη 12η Νοεμβρίου, ημερομηνία του επόμενου Eurogroup.

Ο αρθογράφος επισημαίνει πως, την περασμένη Τρίτη, η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων στην Αθήνα ήταν «ανεπιτυχής», λόγω της άρνησης των εταίρων του Έλληνα πρωθυπουργού να αποδεχτούν τις απαιτήσεις της τρόικας στον τομέα των εργασιακών.

«Σύμφωνα με ελληνική πηγή, η συμφωνία θα ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ γιατί γνωρίζουν πως «είναι η τελευταία ευκαιρία» για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, πριν τις 16 Νοεμβρίου, ημέρα που εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας», καταλήγει το άρθρο στην Agence Europe.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ