Η Εκκλησία… εξαιρείται από τα capital controls

Σε ένα ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά η εκκλησία «εξαιρείται» από την εφαρμογή των capital controls που είναι σε ισχύ στη χώρα μας από τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ το μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ.

Τι ακριβώς γράφει το ΦΕΚ

“ιθ. Αναλήψεις μετρητών από Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό, με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου τους ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων. κ. Αναλήψεις μετρητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως του ποσού των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου της ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ

Διαβάστε επίσης:

Ντομπρόβσκις: Έρχεται προκαταβολή 800 εκατ. ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ

Το πλαστικό χρήμα μπορεί να φέρει εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ

«Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, αν δεν μπορούν να πληρωθούν» – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ