Η απάντηση Ηλιόπουλου στον Οικονόμου για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου για τα όσα είπε νωρίτερα στο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου είπε νωρίτερα “Όντως οι τιμές του ρεύματος είναι πάρα πολύ υψηλές. Αυτή η απάντηση που έχουμε δώσει μέχρι τώρα θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα και περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρότασή της τέλος Μαίου. Ο πρωθυπουργός έχει πρωταγωνιστήσει για τη διαμόρφωσή της. Αν δεν υπάρξει, η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται το δικό μας εθνικό σχέδιο, μια πολύ δραστική παρέμβαση η οποία θα έχει αποτύπωμα στον καταναλωτή και θα έχει και μεγάλη διάρκεια. Η παρέμβαση θα είναι στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή σε σχέση με το φυσικό αέριο και εξετάζονται σενάρια που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση των πολιτών. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να πούμε ποιο δρόμο θα διαλέξουμε και πως ακριβώς θα γίνει αυτό γιατί υπάρχουν και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση η χώρα θα παρέμβει ακόμα πιο δραστικά, πιο αποφασιστικά”.

Ηλιόπουλος: Για τους Λουδοβίκους του Μαξίμου τα προβλήματα των πολιτών μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος

Απευθυνόμενος στον κ. Οικονόμου ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι ” Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα μας είπαν ότι δεν θα μειώσουν τον ΕΦΚ για να μην κερδίσουν όσοι “έχουν Καγιέν” σήμερα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη είπε στους πολίτες ότι τελικά οι τιμές στην λιανική είναι καλές και δεν χρειάζεται να διαμαρτύρονται. Και ας είναι πάλι σήμερα πρωταθλήτρια η Ελλάδα με την ακριβότερη τιμή χονδρικής στα 268 ευρώ, ενώ Ισπανία και Πορτογαλία έχουν 85 ευρώ”.

“Για τους Λουδοβίκους του Μαξίμου τα προβλήματα των πολιτών μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος. Ούτε τους ενδιαφέρει ούτε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν. Να είναι σίγουροι όμως ότι οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη. Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία θα έρθει και θα φέρει την απαραίτητη πολιτική αλλαγή.

Τέλος, συνιστούμε τον κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός στις αναφορές του για «παλαιό», καθώς είναι εκπρόσωπος ενός Μητσοτάκη”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ