HELLENiQ ENERGY: Φέρνει «κύμα ζεστασιάς» στις πολυμελείς οικογένειες της χώρας

«Κύμα ζεστασιάς» σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα από την HELLENiQ ENERGY. Ο Όμιλος στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεών της, προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνες που καθιστούν την HELLENiQ ENERGY σταθερό αρωγό της ελληνικής κοινωνίας. Ήδη έχει ανακοινώσει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεά πετρελαίου κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία σε όμορους δήμους, όπου δραστηριοποιείται.

Φέτος επεκτείνει τις κοινωνικές δράσεις της, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» για ευάλωτες οικογένειες των οποίων ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί από το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Η πρωτοβουλία

Από το πρόγραμμα δωρεάς πετρελαίου θέρμανσης της HELLENiQ ENERGY αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερες από 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 100.000 άτομα.

Η  HELLENiQ ENERGY, μέσα από τις θυγατρικές εταιρείες της, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, θα προχωρήσει σε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ενόψει και της εορταστικής περιόδου καλύπτοντας έως 500 λίτρα ανά οικογένεια.

Helleniq Energy logo

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και του διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις και τα κριτήρια

Ειδικότερα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31/12/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Να έχουν τουλάχιστον 4 παιδιά και άνω
  • Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και να διαθέτουν στη φορολογική κατοικία τους δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα
  • Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
  • Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες.

Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20.500 ευρώ, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χρήστες αφού συμπληρώσουν στο https://zestasia.helleniq.gr τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.

HelleniQ Energy
Η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισιης

Η παρουσίαση της δράσης και οι δηλώσεις

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζήδάκη και της Υφυπουργού κα Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY, Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ανδρέα Σιάμισιη.

Ο κ. Παπαθανασίου, αναφερόμενος στη δράση, τόνισε ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν μπορούμε να αγνοούμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη τη συνεισφορά μας. Αντιθέτως είναι καθήκον μας να στρέφουμε σε αυτούς το βλέμμα μας και να συμβάλουμε έτσι ώστε να ελαφρύνουμε το βάρος του σπιτικού προϋπολογισμού και να προσφέρουμε ένα «Κύμα Ζεστασιάς» τις φετινές γιορτές».

Χατζηδάκης - Παπαθανασίου
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανταλλάσσει χειραψία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε: «Με σταθερή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας, αποφασίσαμε φέτος να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας για τη στήριξη περισσότερων ομάδων πληθυσμού και συμπολιτών μας που βάλλονται από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έπειτα από την πρόσφατη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης που ανακοινώσαμε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του φετινού χειμώνα στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοινώνουμε ακόμη μία πρωτοβουλία προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης, αυτή τη φορά προς σε οικογένειες με χαμηλά ετήσια εισοδήματα που έχουν τέσσερα παιδιά, ή και περισσότερα. Γιατί, όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε ένα ζεστό σπιτικό, τους κρύους μήνες του χειμώνα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της ανεξάρτητης αρχής, γιατί εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε μια άριστη συνεργασία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, και βεβαίως, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή».

Helleniq Energy
Χειραψία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον CEO της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέα Σιάμισιη

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε: «Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY για δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολύτεκνες οικογένειες, μέσω της οποίας αναμένεται να επωφεληθούν έως και 20.000 οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μια σημαντική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έρχεται να πλαισιώσει όχι μόνο τα μέτρα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θεσπίσαμε πρόσφατα και που αφορούν σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τις πολιτικές μας για τη στήριξη των οικογενειών και ιδίως των πολύτεκνων. Όπως συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, έτσι και τώρα, στην έξαρση της ενεργειακής κρίσης, η HELLENiQ ENERGY συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που με αίσθημα ευθύνης συμπράττει με το Δημόσιο για δράσεις χρήσιμες και με έντονο κοινωνικό πρόσημο, όπως αυτή που ανακοινώνει σήμερα».

Αντίστοιχα, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε:

«Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια. Δεν μένουμε σε ευχολόγια, αλλά ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη. Βρισκόμαστε δίπλα στους γονείς, υιοθετώντας δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Προχωράμε μπροστά με συνεργασίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα και με πρωτοβουλίες, όπως η πολύτιμη προσφορά της HELLENiQ ENERGY στις πολύτεκνες οικογένειες. Ενώνουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας για να σταθούμε στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να ενισχύσουμε περαιτέρω τον θεσμό της οικογένειας».

Υπενθυμίζεται ότι η HELLENiQ ENERGY, ασκώντας υπεύθυνη κοινωνική πολιτική και λειτουργώντας συμπληρωματικά στην κρατική επιδότηση για την υποστήριξη των καταναλωτών, αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος του έτους την έκπτωση που χορηγεί από την έναρξη της φετινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, σε όλες τις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονταν καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Επιπλέον έκπτωση 5% είχε δοθεί και από την ΕΚΟ, για αγορές από επιλεγμένα πρατήριά της έως τις 21 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ