Γιουνκέρ: Δεν θα επιτρέψουμε παραλληλισμούς

Γιουνκέρ: Δεν θα επιτρέψουμε παραλληλισμούς

 

Τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου ο προκάτοχός του και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

«Με ενοχλεί όταν κανείς συμπεριφέρεται λες και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ισχύει ως μοντέλο για μελλοντικά σχέδια διάσωσης», δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ και τόνισε ότι δεν υπάρχει μοντέλο, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν επιτρέπεται να δίνουμε την εντύπωση ότι μελλοντικά οι καταθέσεις δεν θα είναι ασφαλείς στην Ευρώπη και ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να επενδύουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέρριψε ακόμη κάθε παραλληλισμό της Κύπρου με τη χώρα του, η οποία διαθέτει επίσης μεγάλο τραπεζικό τομέα σε σχέση με την οικονομία της.

«Δεν υπάρχουν παραλληλισμοί και δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβάλουν τέτοιους παραλληλισμούς. Στο Λουξεμβούργο δραστηριοποιούνται κυρίως θυγατρικές ευρωπαϊκών τραπεζών. Δεν προσελκύουμε ρωσικό χρήμα με υψηλά επιτόκια», ανέφερε ο κ. Γιουνκέρ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ