Για τα “κόκκινα” δάνεια συζήτησαν Στουρνάρας και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενόψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να θέσει ποσοτικούς στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του Νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.  

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή για την αποκάλυψη της «Αγοράς»

Ανακάλυψε πως το ΙΧ του έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και ο έμπορος τον απείλησε!

ΙΚΑ: 80.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα το 2015

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.