Για «success story» της Ελλάδας έκανε λόγο ο Μοσκοβισί

Την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός «success story», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μετά από χρόνια κρίσης, αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα οικοδομείται κάτι το οποίο θα αποκαλούσαμε «success story» και επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος επίτροπος επεσήμανε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να βασίζονται σε απαισιόδοξα σενάρια, αλλά στα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες από το αναμενόμενο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και τις προσπάθειες να αποδίδουν καρπούς και πρόσθεσε πως και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να πράξουν αναλόγως. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα για μία «ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», ενόψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Εκτάκτως στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μοσκοβισί

Κομισιόν για ανάπτυξη στην Ελλάδα: Στο 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ