Γερμανοί: “Εξιλαστήριο θύμα ο Σαρρής”

Γερμανοί: “Εξιλαστήριο θύμα ο Σαρρής”

 

Την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή από τη θέση του υπoυργού Οικονομικών στην Κύπρο σχολιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung:

 

«Ακόμη κι αν ο Σαρρής αποδείξει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά τις τρομακτικά λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ένα είναι σαφές: ως υπουργός Οικονομικών ο Σαρρής θα τελούσε υπό ασφυκτικές πιέσεις και θα γινόταν βάρος για τον ήδη αποδυναμωμένο πρόεδρο Αναστασιάδη».

 

«Εξιλαστήριο θύμα» χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Σαρρή η Neue Osnabrücker Zeitung, που σημειώνει ότι «εντούτοις με αυτό τον τρόπο ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να περάσει στο πολιτικό απυρόβλητο. Σαν να μην ήταν οι μελλοντικές προοπτικές της χώρας ήδη αρκετά ζοφερές μετά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα, έρχεται τώρα να προστεθεί η υποψία ότι πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, η ελίτ της Κύπρου μετέφερε μέρος της περιουσίας της στο εξωτερικό».

 

Η Märkische Oderzeitung παρατηρεί: «Βέβαιο είναι ότι λίγο πριν την απόφαση για το πακέτο βοήθειας της Κύπρου και το πάγωμα των λογαριασμών, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια έφυγαν από το νησί. Μπορεί ο πρόεδρος να διαψεύδει και ο υπ. Οικονομικών να παραιτείται. Εντούτοις, ποιος τους εμπιστεύεται ακόμη;»

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ