Γερμανία:Να διατηρηθεί η πίεση

Γερμανία:Να διατηρηθεί η πίεση

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη», δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ζητώντας βέβαια να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα και απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του  «Der Spiegel», ο Φόλκερ Κάουντερ τονίζει ότι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται και από το νέο πακέτο λιτότητας, όμως επισημαίνει «οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» και υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης της πίεσης «προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας».

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα στην απουσία αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν επιτυγχάνουμε τίποτα δίνοντας διαρκώς περισσότερα χρήματα, χωρίς την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», αναφέρει, θίγοντας το θέμα της απουσίας αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού και την ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, καθώς όπως τονίζει θα υπονόμευε εκ νέου την αξιοπιστία του ευρώ» και προσθέτει: «Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ