Γερμανία: Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. για την Ελλάδα

Γερμανία: Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. για την Ελλάδα

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ προκύπτει για το 2015 στην Ελλάδα, αναφέρεται σε επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ προς τον εκπρόσωπο των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και για το διάστημα 2017-2022. Στην επιστολή του κ. Κάμπετερ ωστόσο διευκρινίζεται ότι «πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2017-2022 διαφέρουν σαφώς από τις καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες».

«Τι άλλο περιμένει τους Γερμανούς φορολογούμενους; Μέχρι τώρα ο Β. Σόιμπλε δεν θέλει να δώσει νούμερα για το πόσα δισεκατομμύρια θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα μετά το 2014, αλλά ο υφυπουργός του ρίχνει τώρα λίγο φως στην υπόθεση», αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές, θα χρειαστούν και πάλι δισεκατομμύρια βοήθειας.

Σε συνέντευξή του πάντως στη σημερινή «Neue Osnabruecker Zeitung» ο κ. Κάμπετερ, αναφερόμενος στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι «το φάρμακο έχει επίδραση και θα ήταν λάθος να διακόψουμε την θεραπεία» και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση. Καλεί δε τους Πράσινους να σταματήσουν τη συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνονται οι επενδυτές και αυτό, όπως λέει, «είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ