Γερμανία: Οι «σοφοί» αναθεωρούν τις προβλέψεις

Γερμανία: Οι «σοφοί» αναθεωρούν τις προβλέψεις

 

Στο 0.3% από το αρχικό 0.8% αναθεώρησαν την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας το 2013 οι πέντε «σοφοί» της χώρας. Η αναθεώρηση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η οποία επιβάρυνε στατιστικά και το 2013.

 

Το συμβούλιο των οικονομολόγων που συνεργάζονται με την γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον λίγο πιο απαισιόδοξο από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο είχε προβλέψει για το τρέχον έτος ανάπτυξη 0.4%. Η ανάπτυξη θα προέλθει κυρίως από την εσωτερική ζήτηση και την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία ωθείται σημαντικά από την σταθερότητα στην αγορά εργασίας, υποστηρίζουν οι «σοφοί», οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση των κεφαλαίων επενδύσεων, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο. Ελαφρώς αρνητική θα είναι, τονίζουν, η συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στην ανάπτυξη, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 3% και τις εισαγωγές κατά 4%.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η σχετικώς ισχυρή οικονομική θέση της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο ένα μικρό έλλειμμα, της τάξης του 0.2% και πληθωρισμό περίπου στο 1.7%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ