Γεωργιάδης: Η Κύπρος μοιάζει με Ιρλανδία παρά με Ελλάδα

Σαφείς αποστάσεις από την Ελλάδα κράτησε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι “υπάρχουν πολιτικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο”, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Γεωργιάδης, που ελπίζει ότι η Κύπρος θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές δανεισμού φέτος, δήλωσε επίσης ότι η κυπριακή οικονομία έχει περισσότερα κοινά με την ιρλανδική παρά με την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Χ. Γεωργιάδη η Ιρλανδία, η οποία προχώρησε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων αφότου σχεδόν χρεοκόπησε, αποτελεί το υπόδειγμα για την Κύπρο, η οποία είναι σε μια ανηφορική πορεία για να βγει από την ύφεση και να δανειστεί από τις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής της, στα μέσα του 2016.

«Αναφέρομαι στο ιρλανδικό παράδειγμα, είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε», τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό το ότι η Ιρλανδία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση… αλλά εφάρμοσε αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων… και αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Προσπαθώντας εμφανώς να αποστασιοποιηθεί από την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση αμφισβητεί τους όρους που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση, ο Γεωργιάδης ανέφερε: «υπάρχουν πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο».

«Υπήρχε μια έντονη σύνδεση ανάμεσα στις δύο οικονομίες μέσω του τραπεζικού μας τομέα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτή τερματίστηκε πριν από δύο χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

“Κερδίζουν” στην Κύπρο Τσίπρας και Βαρουφάκης – Δημοσκόπηση

Γεωργιάδης: Θετικότατη εξέλιξη

Γεωργιάδης: Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα της Ελλάδας

«Ανοησίες τα σενάρια εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη»

Έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ στην Κύπρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ