Γεωργιάδης για την απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

«Ως προς την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, την οποία και θα μελετήσουμε εξονυχιστικά, μόλις την λάβουμε ολόκληρη, φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται πως Το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις προκηρύξεις του e-ΕΦΚΑ για προσλήψεις ιδιωτών προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και των προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών και από ιδιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ευαγγελίας Νίκα.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης έγραψε «ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντής από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας. Θα πρέπει, δηλαδή, να οριστεί στην κανονιστική, γιατί μία γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μία άλλη όχι. ‘Αρα, η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως επισημαίνει, «στόχος είναι οι συντάξεις να απονέμονται εντός 60 ημερών – όπως ήδη συμβαίνει – «και να μην επιστρέψουμε στις καθυστερήσεις του παρελθόντος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ