Διαβατήρια: Έτσι θα γίνεται η ανανέωσή τους ψηφιακά

Για τη διαδικασία με την οποία θα ανανεώνονται ψηφιακά τα διαβατήρια εντός του έτους μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, στόχευση του υπουργείου είναι να μην χρειάζεται ο πολίτης να πηγαίνει στα διάφορα γκισέ του Δημοσίου των διάφορων υπηρεσιών για να εξυπηρετηθεί αλλά αυτό να γίνεται από απόσταση.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των διαφόρων δράσεων, σε συνεννόηση βεβαίως με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον κ. Θεοδωρικάκο τις επόμενες εβδομάδες, εντός του έτους θα υπάρχει δυνατότητα ο πολίτης να αιτείται την ανανέωση του διαβατηρίου του μέσα από τον υπολογιστή του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πώς θα γίνεται η ανανέωση του ψηφιακού διαβατηρίου

Όσον αφορά στο εάν θα χρειάζεται φωτογραφία, ταυτότητα και υπεύθυνη δήλωση για την ψηφιακή ανανέωση του διαβατηρίου είπε ότι ” η συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορεί να βγαίνει από τον φωτογράφο και μάλιστα να αποστέλλεται ακριβώς εκεί που χρειάζεται χωρίς να χρειάζεται να την παίρνουμε εμείς στα χέρια μας .

Ψηφιακά δηλαδή η φωτογραφία θα πηγαίνει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που θα εκδίδει το διαβατήριο. Θα γίνεται επίσης η αίτηση και θα μπορούμε να πληρώνουμε το παράβολο”.

Γιώργος Γεωργαντάς-ψηφιακά διαβατήρια-ανανέωση-διαδικασία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Η μόνη παρουσία η δική μας θα είναι για να παραλάβουμε το νέο, ανανεωμένο διαβατήριο. Όλη η άλλη διαδικασία θα μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή” ,συμπλήρωσε.

Τι είπε για τα δωρεάν 50 GB σε εμβολιασμένους ηλικίας 15 – 17 ετών

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λένε ότι πρώτα πρέπει να εξαντληθούν τα GB του ίντερνετ που υπάρχουν στο συμβόλαιο του πολίτη και μετά να δοθούν τα δωρεάν 50 GB του Freedom Pass.

“Εμείς δίνουμε στον κάθε καταναλωτή 50 GB”, απάντησε και ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πως θα διευκρινιστεί αυτό το θέμα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
“Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα εντός 5 μηνών, οποτεδήποτε να μπορέσει κάποιος να τα καταναλώσει άσχετα το τι συμβόλαιο έχει. Αλλά αυτή τη διευκρίνιση μπορούμε να την δούμε και να επανέλθουμε”, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε δε, ότι δεν γνωρίζει την πολιτική της κάθε εταιρείας, αλλά όλα θα διευκρινιστούν.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.