Γέμισε με «κουμπιά πανικού» η αγορά – Ποιο είναι το νέο κόλπο που εξαφανίζει αποδείξεις από τα… μάτια της Εφορίας

Άλλα κόλπα από τους επιτήδειους καταστηματάρχες που το μόνο μέλημά τους φαίνεται πως είναι η αναζήτηση κάθε πιθανού ή απίθανου μέσου που θα τους επιτρέψει να κρύψουν τα εισοδήματά τους από την Εφορία. Ένας νέος τρόπος λοιπόν για να ξεγελούν τον έλεγχο και να κρύβουν αποδείξεις έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστός μεταξύ κάποιων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αξιοποιούν στο έπακρο το λεγόμενο «κουμπί πανικού».

Του Βαγγέλη Δουράκη

Πώς ακριβώς λοιπόν λειτουργεί το γνωστό στην «πιάτσα» «κουμπί πανικού»; Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα.

Ένα τέτοιο «κουμπί πανικού» εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar, στο Καβούρι, στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι, επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις.

Έτσι, μπορεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, όπως φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

Αυτή την φορά πάντως στην επιχείρηση επιβλήθηκε τετραήμερο λουκέτο, καθώς ήταν υπότροπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ