ΓΕΦΥΡΑ 2: Έως και 50.000 ευρώ τον μήνα δίνει το κράτος για επιχειρηματικά δάνεια – Η ημερομηνία πληρωμών

Επιδότηση δόσης επιχειρηματικού δανείου έως και 50.000 ευρώ τον μήνα! Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων «άνοιξε» και η προθεσμία λήγει στις 9 Μαΐου: Μέσω του http://www.keyd.gov.gr ή του http://ofeiles.gov.gr οι αιτήσεις. Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να χρειάζεται συνυποβολή δικαιολογητικών για δεδομένα και πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων Δημοσίου, τραπεζών και διαχειριστών δανείων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μάλιστα, όσοι υποβάλλουν τη σχετική αίτηση θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση και για τον τρέχοντα μήνα. Το Κράτος καλύπτει τα δάνεια ακόμη και ατομικών επιχειρήσεων, που δεν έχουν υπαλλήλους. Μέσω του Γέφυρα 2 θα χορηγούνται ποσά που αγγίζουν ακόμη και τις 50.000 ευρώ τον μήνα για να καλυφθούν αντίστοιχου ύψους δόσεις δανείων. Χιλιάδες επιχειρήσεις, λοιπόν, μπορούν να διεκδικήσουν επιδότηση της δόσης των δανείων τους που θα φτάνει έως και 90% για 8 ολόκληρους μήνες! Η καταβολή της πρώτης δόσης θα διενεργηθεί στις 31 Μαΐου και θα αφορά σε αναδρομικά και στη δόση δανείου του Απριλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως: Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία μόνο για τα δάνεια που ήταν εξυπηρετούμενα ή με καθυστέρηση έως 90 ημέρες, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να αρχίσει η καταβολή της επιδότησης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ