Φυσικό αέριο: Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου το απόγευμα για την ενεργειακή επάρκεια

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης και στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα του φυσικού αερίου και της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

Όπως μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον RealFm 97,8 η συγκεκριμένη σύσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, αλλά τελικά θα γίνει σήμερα.

Η κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου τους σχεδιασμούς της για τη διασφάλιση της προμήθειας φυσικού αερίου καθώς η 21η Ιουλίου είναι κοντά. Τότε θα πρέπει να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Η στρόφιγγα για την ώρα έχει κλείσει όμως, δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει αν η Ρωσία θα την ανοίξει ξανά ή θα χρησιμοποιήσει τον αγωγό ως μέσο πίεσης απέναντι στην Ευρώπη, όλες οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προετοιμαστούν για κάθε σενάριο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γ. Γεραπετρίτης, Α. Σκέρτσος, Κ. Σκρέκας, Πετραλιάς, Α. Σδούκου και από την πλευρά των φορέων της αγοράς οι κ.κ.. Α. Δαγούμας (πρόεδρος της ΡΑΕ), Γ. Στάσσης (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ), Κ. Ξιφαράς (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ), Μ.Ρ. Γκάλι (ΔΣ ΔΕΣΦΑ) και ο καθηγητής ενεργειακής οικονομίας του ΕΜΠ και σύμβουλος της κυβέρνησης, Π. Κάπρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ