Fuel Pass 2: Οι καθυστερήσεις στην πληρωμή και η καταγγελία για την κάρτα – «Ψωνίζεις και στο σούπερ μάρκετ»

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες όσων έχουν κάνει αίτηση για το Fuel Pass 2, το δικαιούνται και ακόμα δεν έχουν δει τα χρήματα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου με την ψηφιακή κάρτα ψωνίζεις και σε… σούπερ μάρκετ.

Οι πληρωμές που έχουν γίνει είναι λίγες και εκκρεμεί στους περισσότερους η καταβολή του. Σημειώνεται πως στο ΦΕΚ για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων, καθώς αναφέρει εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2-3 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως επισημαίνουν ότι το Fuel pass 2 τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται στους πολίτες.

Όπως λένε χαρακτηριστικά «έχουν γίνει κάποιες μεταφορές χρημάτων. Θα αρχίσει σήμερα- αύριο η καταβολή του».

Σημειώνεται ότι είχαν πληρωθεί έως και χθες,  111.633 με πίστωση σε ψηφιακή κάρτα συνολικού ποσού 4.340.210 ευρώ, 221.377 με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό συνολικού ποσού 14.811.345 ευρώ

O Ασμάτογλου για την άυλη ψηφιακή κάρτα

Σε μια καταγγελία που έχει να κάνει με τον τρόπο εξαργύρωσης της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass 2 που δίνει έξτρα μπόνους, 15 ευρώ σε όσους την επιλέξουν και προχώρησε ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Υπενθυμίζεται πως τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ειδική κάρτα στο κινητό, δεν κατατίθενται, δηλαδή, στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου και εξαργυρώνονται σε POS του πρατηρίου.

Ο κ. Ασμάτογλου, μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως πιστεύει ότι η ψηφιακή κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα, ακόμη και σε σούπερ μάρκετ, καθώς το POS της κάθε επιχείρησης είναι δηλωμένο στην τράπεζα και όχι στο υπουργείο Οικονομικών.

Δηλαδή, με βάση τις καταγγελίες του, το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να ελέγξει αν το POS στο οποίο περνά η κάρτα είναι δηλωμένο σε πρατήριο καυσίμων ή ανήκει σε άλλη επιχείρηση.

Επίσης ο κ. Ασμάτογλου τόνισε πως από ένα πρατήριο μπορεί άνετα ο δικαιούχους του Fuel Pass 2 να αγοράσει για παράδειγμα λάδια αυτοκινήτου ή από το κατάστημα ψιλικών, αν διαθέτει.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ