«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων: Αύξηση 22 λεπτά το λίτρο σε… έναν μήνα – Το δυσβάστακτο κόστος για τα νοικοκυριά

Με «φόντο» τις τιμές των καυσίμων που στην κυριολεξία έχουν πάρει «φωτιά» σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το οικονομικό επιτελείο ανακοινώνει το νέο πακέτο ενίσχυσης για τους οδηγούς. Βέβαια οι σχετικές παρεμβάσεις ελάχιστα θα καλύψουν το ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών στην αντλία, καθώς κάθε νοικοκυριό χάνει το … λιγότερο 500 ευρώ από τις ανατιμήσεις! Η αύξηση των τιμών στην αντλία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, αν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια περιορισμένη αποκλιμάκωση λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Βαρύ» το φορτίο για κάθε οδηγό που βλέπει τα καύσιμα να «ροκανίζουν» το εισόδημά του και είναι αναγκασμένος να περιορίζει τις μετακινήσεις.

Στα ιστορικά ρεκόρ «παίζουν» οι τιμές στα καύσιμα  

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2,428 ευρώ το λίτρο, έχοντας τσιμπήσει μέσα σε μόλις έναν μήνα 22 λεπτά (!!!) από τη Δευτέρα 23 Μαΐου που ήταν στα 2,205 ευρώ.

Μπορεί η κατάσταση στα νησιά να είναι χειρότερη ωστόσο η χαμηλότερη μέση τιμή στην Ελλάδα καταγράφεται σε νησιωτικό νομό και συγκεκριμένα στη Χίο όπου ισχύει το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ