Φορολοταρία: Έρχεται ειδική πλατφόρμα – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές έρχονται στη φορολοταρία. Μία από τις αλλαγές που προωθούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, είναι ότι η λοταρία με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα έχει αυξημένα έπαθλα.

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως και 50.000 ευρώ. Τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιείται η μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται κάθε μήνα 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1000 ευρώ , 70 από 5.000 ευρώ , 5 από 20.000 ευρώ και ένας υπερτυχερός φορολογούμενος θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στη φορολοταρία

Παράλληλα, στις αλλαγές της φορολοταρίας περιλαμβάνονται:

φορολοταρία
-Η δημιουργία μιας ειδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει .Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία θα είναι “αυτόνομη” και δεν θα συμπεριλαμβάνεται όπως σήμερα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

-Στη νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς. Φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν .

-Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται .Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς ΄όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e- banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Για παράδειγμα εάν κάποιος κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα ανέρχονται στο 50% του εισοδήματος του οι λαχνοί θα διπλασιάζονται, ενώ εάν κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές δαπάνες θα τριπλασιάζονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ