Φορολογικό νομοσχέδιο: Έρχονται αλλαγές στο… παρά ένα για τους ιδιοκτήτες περιπτέρων και ταξί

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής έρχονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή. Ανάμεσα σε αυτές, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τους ιδιοκτήτες περιπτέρων και ταξί.

Στοχευμένες διορθώσεις έρχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δύο ημέρες πριν από την ψήφισή του στην Βουλή, και αυτό, όπως λένε αρμόδιες πηγές στον ΑΝΤ1, όχι λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά διότι στο στάδιο της διαβούλευσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, εντοπίζονται εστίες αδικίας.

Σίγουρη, θα πρέπει να θεωρείται η παρέμβαση στα περίπτερα. Στον κλάδο υπάρχει μεγάλος τζίρος αλλά μικρό κέρδος. Ο μεγάλος τζίρος οφείλεται στα τσιγάρα και τις τηλεκάρτες, άρα θα αλλάξει η προσαύξηση 5% στον τζίρο.

Παράλληλα, εισηγήσεις, αλλά χωρίς αποφάσεις, υπάρχουν και  για τους αυτοκινητιστές ταξί. Οι εισηγήσεις είναι για αλλαγές στην προσαύξηση του τεκμαρτού λόγω της προϋπηρεσίας. Για παράδειγμα για έναν τεχνίτη η παλαιότητα σημαίνει περισσότερη πελατεία, άρα μεγαλύτερο τζίρο, ενώ ένας οδηγός ταξί κάνει τις ίδιες κούρσες, είτε είναι νέος είτε είναι κοντά στην σύνταξη.

Μία άλλη επαγγελματική ομάδα που πιθανώς θα εξαιρεθεί ή θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση είναι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, όσοι συνδέονται με εταιρείες διότι δεν είναι αυτοαπασχολούμενοι αλλά εργαζόμενοι με μπλοκ. Άρα ως μισθωτοί, δεν έχουν να δηλώσουν επαγγελματικές δαπάνες, άρα αυξάνεται η φορολογία τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ