Φοροδιαφυγή: Ποιοι επαγγελματίες τη… γλιτώνουν με πρόστιμα αντί λουκέτου – Πόσο… πάει η “λυπητερή”

«Γλιτώνουν» το «λουκέτο» χιλιάδες επαγγελματίες στην περίπτωση που πιαστούν να φοροδιαφεύγουν, έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών: Εντούτοις αυτό που δεν… γλιτώνουν είναι η ένταξή τους στη λίστα με τις «βαριές καμπάνες», τα πρόστιμα δηλαδή που επιβάλλονται εάν οι φορο-ελεγκτικοί μηχανισμοί εντοπίσουν έναν επιχειρηματία να σπάει τους κανόνες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Άλλες πέντε επαγγελματικές δραστηριότητες προστίθενται στη λίστα του φοροελεγκτικού μηχανισμού και οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί φοροδιαφυγή… Όχι όμως και με «λουκέτο».

Πόσο πάνε τα πρόστιμα

Στη λίστα με τις … «καμπάνες» προστίθενται οι συμβολαιογράφοι, οι άμισθοι υποθηκοφύλακες, τα φαρμακεία σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους, τα γραφεία τελετών, οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων.

Το πρόστιμο αρχίζει από 1.000 έως 2.500 ευρώ εφόσον κατά τη διάρκεια επιτόπιων φορολογικών ελέγχων διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί ή έχουν εκδοθεί ανακριβώς περισσότερες από 10 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή άλλα παραστατικά πώλησης ή εφόσον η συνολική αξία συναλλαγών που αποκρύπτεται εξαιτίας της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης των παραστατικών υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια νέου ελέγχου διαπιστωθούν και πάλι φορολογικές παραβάσεις, τότε τα πρόστιμα θα αυξάνονται σε 2.500 έως 5.000 ευρώ.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ