Φορο-κίνητρα για πλαστικό χρήμα

Μέχρι και κλήρωση ακινήτων σχεδιάζουν στο οικονομικό επιτελείο ως μείωση φόρου για τους φορολογούμενους που θα κάνουν χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Στις προτάσεις που εξετάζονται στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια των δανειστών περιλαμβάνονται η χρήση καρτών για το χτίσιμο του αφορολογήτου, κληρώσεις ακινήτων, αυτοκινήτων και τουριστικών πακέτων με στόχο να συνηθίσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα.

Ήδη οι προτάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ενόψει της αναδιάρθρωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα.

Ειδικότερα εξετάζεται:

1. το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου βάσει των συναλλαγών με κάρτες με δύο εναλλακτικές εκδοχές. Η πρώτη επιλογή είναι η αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου εφόσον το σύνολο των δαπανών του φορολογούμενου γίνει με κάρτα. Η δεύτερη εκδοχή προβλέπει υψηλότερο αφορολόγητο όριο για όσους χρησιμοποιούν κάρτες. Για παράδειγμα το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα θα προσαυξάνεται και πιθανώς να φτάνει στα 10.000 – 11.000 ευρώ εφόσον κάποιος έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αποδείξεών του μέσω συναλλαγών με κάρτες.

2. Κληρώσει ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται 10 κληρώσεις διαμερισμάτων ετησίως . Στη κλήρωση θα συμμετάσχουν όσοι έχουν συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο όριο συναλλαγών με κάρτες και ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου.

3. Κληρώσεις αυτοκινήτων και τουριστικών πακέτων

 

Πηγή: «Καθημερινή»

 

Δείτε επίσης

Αλεξιάδης: Όλα ηλεκτρονικά και μόνο με ραντεβού στις εφορίες από το 2016

Έως 30 Νοεμβρίου “παγώνει” ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πρόσβαση φορο-ελεγκτών στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών

Διπλάσιος φόρος στα “μπλοκάκια” από… λάθος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.