Φινλανδία: Νέα δεδομένα για την παροχή φυσικού αερίου

Νέα δεδομένα για την παροχή φυσικού αερίου στην Φινλανδία.

Από σήμερα στις 7 π.μ σταμάτησε η ρωσική Gazprom τις εξαγωγές αερίου στη Φινλανδία. Η Gazprom Export απαίτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να πληρώνουν τις προμήθειες ρωσικού αερίου σε ρούβλια, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, όμως η Φινλανδία αρνείται να το κάνει.

“Οι εισαγωγές αερίου μέσω του σημείου εισόδου Ιμάτρα σταμάτησαν”, ανέφερε η Gasgrid Finland. Η Ιμάτρα είναι το σημείο εισόδου του ρωσικού αερίου στη Φινλανδία.

Από που θα παρέχει φυσικό αέριο η Gasum

Αρχής γενομένης από σήμερα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης θερινής περιόδου, η Gasum θα παρέχει φυσικό αέριο στους πελάτες της από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector. Ο Balticconnector συνδέει τη Φινλανδία με το δίκτυο αερίου της γειτονικής Εσθονίας. Η πλειονότητα του αερίου που χρησιμοποιείται στη Φινλανδία προέρχεται από τη Ρωσία, όμως το αέριο αποτελεί μόνο περίπου το 5% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσής της. Πολλά ευρωπαϊκά συμβόλαια προμήθειας ενέργειας είναι σε ευρώ ή δολάρια και η Μόσχα σταμάτησε την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία τον περασμένο μήνα μετά την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τους νέους όρους πληρωμής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ