FT: H TUI φεσώνει τα ελληνικά ξενοδοχεία

Σε αντιπαράθεση με την TUI βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες Έλληνες ξενοδόχοι σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Βάσει του ρεπορτάζ ο μεγαλύτερος tour operator της Γηραιάς Ηπείρου προχώρησε στην αναθεώρηση των όρων των συμβολαίων του αυτό το μήνα, με αποτέλεσμα Έλληνες ξενοδόχοι να πρέπει πλέον να περιμένουν έως το Μάρτιο του 2021 για να λάβουν τα τρία τέταρτα των χρημάτων που τους χρωστά για φετινές διανυκτερεύσεις.

Συνήθως, οι πληρωμές αυτές πραγματοποιούνται 60 ημέρες μετά την ημερομηνία αναχώρησης του πελάτη. Τα ποσά αυτά, που αναλογούν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πολλά ξενοδοχεία, ήταν κρίσιμα για την επιβίωση των επιχειρήσεων σε έναν έτσι και αλλιώς δύσκολο χειμώνα.

Στο ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρεται πως δύο ξενοδόχοι δήλωσαν ότι ο ο tour operator τους οφείλει ποσά που αγγίζουν τις 600.000 ευρώ, στον καθένα και δήλωσαν πως εφόσον η TUI δεν πληρώσει τις οφειλές της αυτό τον μήνα, δεν μένει παρά να στραφούν στην τραπεζική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Ταυτόχρονα, έτερος operator που δραστηριοποιείται στα ελληνικά δήλωσε πως σκέφτεται να τερματίσει την συνεργασία του με την TUI καθώς η εταιρεία του χρωστάει 70.000 ευρώ.

Τώρα τι υποστηρίζει από την πλευρά της η TUI; Ο Tour operator ισχυρίζεται ότι έχουν σημαντικές προπληρωμές στους ξενοδόχους για το καλοκαίρι του 2020 επισημαίνοντας πως εκκρεμεί ένα μικρό ποσοστό πληρωμών σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Ισπανίας, χώρες δηλαδή που αποτελούν τις μεγαλύτερές της αγορές. O tour operator συνεργάζεται με περίπου 1.400 ξενοδοχεία στην Ισπανία και 2.000 στην Ελλάδα. Στους Έλληνες ξενοδόχους, ωστόσο, οφείλει περισσότερα καθώς η χώρα μας κρίθηκε φέτος ασφαλής για περισσότερο διάστημα από την βρετανική κυβέρνηση λόγω του καλής επιδημιολογικής της εικόνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ