Φεύγει σήμερα το μνημόνιο του ΔΝΤ, έρχεται αύριο η δόση των 7,7 δισ. Ευρώ

Σήμερα επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το κείμενο του μνημονίου με το ΔΝΤ υπογεγραμμένο από τις ελληνικές αρχές ως επιστολή προθέσεων (letter of Intend) που θα εγκριθεί κατ’ αρχήν από το ΔΣ του ΔΝΤ μέχρι και τις 27 του μήνα.

Το κείμενο του μνημονίου με το ΔΝΤ (Memorandum of Economic and Financial Policies) θα περιλαμβάνει ως γνωστό και πρόβλεψη για μια συμβολική χρηματοδότηση της Ελλάδας με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων από τα οποία όμως δεν θα γίνει εκταμίευση πριν οι Ευρωπαίοι διευκρινίσουν στη λεπτομέρεια τους τα μέτρα για το χρέος και υπάρχει θετική αξιολόγηση για την βιωσιμότητα του χρέους.

Πάντως η ισχύς του ΔΝΤ ως επόπτης του ελληνικού προγράμματος είναι αρκετά μεγάλη, αφού έγινε χθες αφορμή να αναβληθεί άλλη μια φορά η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε για την Ελλάδα στις 15 Ιουνίου.

Στο χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ESM οριστικοποιήθηκαν και τα τελευταία προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα, ώστε να δώσει ευρώ και το ΔΝΤ αφού κάποιες από τις ελλείψεις αφορούσαν δικά τους προαπαιτούμενα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ