«Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Aρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  « Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», όπως αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωση τους τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ενισχύονται με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού, όπως για συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, αλλά και συστήματα ηλιακής θέρμανσης, αντικατάσταση ενεργοβόρων μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού επιχειρήσεων κ.λπ. .

Η προθεσμία για τις αιτήσεις ισχύει μέχρι και  εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους  105,6 εκατ. ευρώ και η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον  υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Θόδωρο Σκυλακάκη και τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών -ακόμη και ατομικών- που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και έχουν ιδρυθεί μέχρι την 31η.12.2023.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ