Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 4,8 δισ. ευρώ στο αναθεωρημένο μνημόνιο

Το ποσό των 4,8 δισ. ευρώ για βερεσέδια προς ιδιώτες θα πρέπει να καταβάλει μέχρι και το τέλος του χρόνου το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το νέο αυστηρότερο κανονισμό για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που φέρνει το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, το Δημόσιο θα εξοφλήσει το σύνολο των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του μέχρι και το τέλος του προγράμματος δηλαδή στα μέσα του 2018.

Για να γίνει κάτι τέτοιο σε κάθε δόση που παίρνει το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει το δημόσιο να προσθέτει το διπλάσιο ποσό για να εξοφλήσει τις οφειλές σε προμηθευτές, καθυστερούμενους φόρους και συντάξεις.

Σε πίνακα που δημοσιοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφονται οφειλές του κράτους προς ιδιώτες συνολικής αξίας 6,46 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,4 δισ. ευρώ είναι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδοτήσεις, 850 εκατ. ευρώ είναι μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων, 1,05 δισ. ευρώ είναι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και 3,2 δισ. ευρώ είναι οι βεβαιωμένες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ