Ευρωβουλευτές ζητούν να κηρυχθεί ο Ντάισελμπλουμ «Persona non grata»

Η συμπεριφορά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει συνεχώς τις προσκλήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παραστεί ενώπιον της ολομέλειάς του, καθώς και οι πρόσφατες προσβλητικές του δηλώσεις, επικρίθηκαν έντονα από όλες τις πολιτικές ομάδες του ΕΚ κατά τη διάρκεια της έναρξης συνόδου του Απριλίου στο Στρασβούργο.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον κ. Ντάισελμπλουμ επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να παραστεί στη συζήτηση και τόνισε ότι παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους Eυρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών.

Αρκετοί ευρωβουλευτές κάλεσαν τον κ. Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί. Υπήρξε επίσης πρόταση από κάποιους ευρωβουλευτές να κηρυχθεί «persona non grata» στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ταγιάνι μετέφερε επίσης τα συλλυπητήριά του Κοινοβουλίου στα θύματα των κατολισθήσεων στην Κολομβία και της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ