Εστίαση: Με κάλυψη του 7% του ετήσιου τζίρου του 2019 για τις πρώτες ύλες το άνοιγμα – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εστίαση μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο δεν θέλησε να εκτιμήσει το χρονικό πλαίσιο που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε ένα μεγάλο στοίχημα με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ως κατάληξη την απόφαση για ενίσχυση του κλάδου της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ, για την κάλυψη των υλικών, ώστε τα καταστήματα να μπορούν -όταν έρθει η ώρα- να επαναλειτουργήσουν. «Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τη μεγάλη κλαδική δράση μέσω ΕΣΠΑ που έγινε ποτέ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης, που είχαν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020, θα λάβουν το 7% του τζίρου του 2019 προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους και θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς «πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει το σύνολο των επιχειρήσεων της εστίασης να ανοίξουν».

Όσον αφορά για το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης δεν θέλησε να εκτιμήσει το χρονικό πλαίσιο που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε ένα μεγάλο στοίχημα με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. «Την ώρα που θα ανοίξουν, οι επιχειρήσεις θα βρουν λεφτά για να λειτουργήσουν» πρόσθεσε για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ