ΕΣΕΕ-Πασχαλινό τραπέζι: Αυτός είναι ο νέος “τιμοκατάλογος”

Αυξημένο από 13,1% έως 19,2% θα είναι φέτος κόστος του πασχαλινού τραπεζιού σχέση με το 2021, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ –ΕΣΕΕ).

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. -ΕΣΕΕ), από 67,70 ευρώ μεταξύ και 95,20 ευρώ θα κυμανθεί φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.

Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19,0% κλπ.

Οι καθυστερήσεις στην πλήρη αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αβεβαιότητα από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και κυρίως η εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας και τροφίμων έχουν ισχυρό επιβαρυντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του επιπέδου των τιμών.

Διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων στους Πίνακες 1 (Οι εκτιμήσεις για τις φετινές τιμές των αγαθών) και 2 (Σύγκριση τιμών με το 2021) που ακολουθούν είναι ενδεικτικές, αφού η έμφαση έχει δοθεί στη χαρτογράφηση της κατανομής των τιμών και της γενικής εικόνας της αγοράς.

πασχαλινό τραπέζι

 

πασχαλινό τραπέζι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ