Έρχονται νέες ρυθμίσεις “ανάσα” για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Νέες ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ανακοίνωσε ο διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτρα όπου συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους φορέων στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, πρόκειται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στην Βουλή ρύθμιση για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που βρίσκονται σε αναμονή σύνταξης, αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να την λάβουν, λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλών τους.

Με το νέο νόμο, το ποσό της ρύθμισης οφειλής για να πάρει κάποιος ασφαλισμένος του οργανισμού σύνταξη, διευρύνεται από τις 20.000 στις 50.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Πετρόπουλος, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει προσωρινό χαρακτήρα και με την ψήφισή της από τη Βουλή, θα είναι σε ισχύ μόνο για τρεις μήνες.

Σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων, ο Τάσος Πετρόπουλος, είπε πως ελπίζει να αξιοποιηθεί από τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το χρονικό διάστημα μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον διοικητή του οργανισμού, μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί στην σχετική ρύθμιση, με την ρυθμισμένη οφειλή να πλησιάζει το 1,3 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του οργανισμού τόνισε ακόμα, ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ταμεία, θα ενισχυθεί και με πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ

Ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ ακόμη και σε… 100 δόσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ