Έρχονται οι “νταντάδες της γειτονιάς” και παιδικοί σταθμοί σε επιχειρήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Δύο δράσεις που ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας και δίνουν πολύτιμες «ανάσες» στους γονείς που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Η πρώτη δράση αναμένεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr έως το Φθινόπωρο και αφορά στις «νταντάδες της γειτονιάς”. Μέσω της δράσης γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες ή και ανάδοχοι γονείς που εργάζονται θα πληρώνονται από το κράτος ώστε να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό για τη φύλαξη των παιδιών τους, ηλικίας από έξι μηνών έως δυόμισι ετών, είτε εντός της οικείας τους είτε στο σπίτι κάποιου εκ των πιστοποιημένων παιδαγωγών-φροντιστών.

Έτσι οι γονείς και ειδικά οι μητέρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα μπορούν να μεγαλώνουν το παιδί χωρίς να διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Στο πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα λειτουργήσει πιλοτικά, ενώ στόχος της Κυβέρνησης είναι με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα και να ωφελήσει ακόμη περισσότερους γονείς. Σε πρώτη φάση φυσικά θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε τα χρήματα να κατευθυνθούν στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν ένα voucher έως 200 ευρώ, με το οποίο θα πληρώνουν τους εξειδικευμένους παιδαγωγούς που θα αναλαμβάνουν τη φύλαξη των παιδιών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ