Έρχονται και τα «κουπόνια» για… κούρεμα υποχρεώσεων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια χρέη «σβήνουν»

«Κουπόνια» που θα «κουρεύουν» φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα μπορούν να διεκδικήσουν από τα τέλη Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου οι επαγγελματίες υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις: Μέσω του προγράμματος «επιδότησης παγίων δαπανών» ο δικαιούχος, αντί να εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, θα λάβει μία πίστωση με την οποία η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει υποχρεώσεις, όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ενεργοποιηθεί τέλη Μαΐου το πολύ αρχές Ιουνίου και θα παραμείνει «ανοιχτή» για διάστημα περίπου 15 ημερών. Αμέσως μετά, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να αποτυπωθούν οι πάγιες δαπάνες της περσινής χρονιάς.

Πού θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Η αίτηση θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα «my business support» και επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό και υπέστησαν ζημιές το 2020 λόγω μεγάλης μείωσης εσόδων -άνω του 30% κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς- θα κληθούν να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο λεγόμενο πρόγραμμα «επιδότησης παγίων δαπανών». Με αυτή τη διπλή διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών θα συλλέξει όλα τα στοιχεία -αριθμό ενδιαφερομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και ύψος παγίων δαπανών- προκειμένου να εκδώσει την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το τελικό ποσοστό επιδότησης επί των παγίων δαπανών.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ