Έρχεται η απόδοση ΦΠΑ σε real time – Πώς θα λειτουργεί η αγορά τη νέα χρονιά

Ο κύβος ερρίφθη: Από τη νέα χρονιά για κάθε συναλλαγή που γίνεται ο ΦΠΑ θα πρέπει να «ενθυλακώνεται» και να μπαίνει κατευθείαν στα κρατικά Ταμεία! Η «γραμμή» που δίνει το υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι σαφής, πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να κλείσει μέσα στο 2021 η εκκρεμότητα της υιοθέτησης ηλεκτρονικών τιμολογίων και της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών- POS – δημόσιων ταμείων. Με άλλα λόγια δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αν και ελέω πανδημίας «πάγωσε» για μερικούς ακόμη μήνες η υιοθέτηση εργαλείων που συνδυαστικά απειλούν να «ξεσκεπάσουν» το «μαύρο χρήμα», η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι ειλημμένη: Η υποχρεωτική διαβίβαση ηλεκτρονικών τιμολογίων στα… «κεντρικά», αλλά και η σύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο… σε δόσεις, χωρίς άλλη παράταση στην διαδικασία! Τα πάντα θα πρέπει να έχουν «κλείσει» πριν από τη νέα χρονιά.

Απόδοση του ΦΠΑ στο κράτος σε… real time

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «ποντάρει» πολλά τόσο στα ηλεκτρονικά βιβλία και την υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στο myDATA, όσο και τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.. Όλη αυτή η προσπάθεια για εντοπισμό του «μαύρου χρήματος» δεν θα πάει άλλο πίσω θα υιοθετηθούν τα πάντα βάσει του προγράμματος που έχει εκπονηθεί ,προκειμένου να «κουμπώσουν» όλα τα εργαλεία που απαιτείται να πέσουν στην «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής. Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ