Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Real News: Ο Σόιμπλε φέρνει το νέο μνημόνιο

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Real News: Ο Σόιμπλε φέρνει το νέο μνημόνιο

Επιβεβαιώνεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το ρεπορτάζ της Real News που στις 29 Ιουνίου είχε αποκαλύψει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα στις 18 Ιουλίου, φέρνει το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την Real News, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα έχει στις αποσκευές του “σενάρια για νέο δάνειο 14 δισ. ευρώ έως το 2016 και επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους”. Η εφημερίδα δημοσίευσε, επίσης, ρεπορτάζ για “το μυστικό σχέδιο για την ίδρυση ελληνογερμανικής τράπεζας, με έδρα το Λουξεμβούργο, που θα διαχειρίζεται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

Πριν από λίγο, η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα θα ανακοινωθεί η σύσταση φορέα, ανάλογου με την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας KfW, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ήταν σαφής.

“Εργαζόμαστε, και το σχέδιο είναι να υπάρξει κάποιας μορφής συνεννόηση” είπε, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ποια μορφή μπορεί να έχει η συνεργασία. “Μπορεί και να υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU)”, τόνισε.

Η Μαριάνε Κοτέ, επανέλαβε την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει και διμερώς τη διαδικασία προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας.

“Όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας, θα προσπαθήσουμε και διμερώς να υποστηρίξουμε τη διαδικασία προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Κάποια πράγματα και η αφετηρία στην Ελλάδα είναι διαφορετικά”, υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ