Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για ενισχύσεις – Παράταση για τα δικαιολογητικά

«Δεύτερη ευκαιρία» να διεκδικήσουν εκ των υστέρων τα ποσά που τους αναλογούν από Επιστρεπτέες Προκαταβολές θα έχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες: Το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ταυτόχρονα παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέσουν όσοι ήταν δικαιούχοι Επιστρεπτέας. Άμεσα θα γίνουν και οι απαραίτητες τροποποιήσεις για την παροχή της δυνατότητας επιστροφής του επιστρεπτέου μέρους της ενίσχυσης εντός της περιόδου χάριτος.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ευκαιρία να λάβουν χρηματοδότηση μέσω πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα έχουν χιλιάδες επαγγελματίες: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε λειτουργία την πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων και οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης.

Πώς εξασφαλίζουν οι δικαιούχοι ενίσχυση από Επιστρεπτέα

Για να έχουν όμως ξανά την ευκαιρία να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι ενισχύσεις από τους κύκλους 3 έως 7 υπάρχει μία… διαδικασία: Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να έχει υποβάλει αίτηση σε έναν από τους προαναφερόμενους 5 κύκλους και η αίτησή της να έχει απορριφθεί. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) -μέσα στις επόμενες ημέρες- μέσω του Taxisnet και μέσω mail θα καλέσει όσους απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, με την μορφή ένστασης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport”.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ