Επικουρικές συντάξεις: Ακόμη και 5 χρόνια περιμένουν οι συνταξιούχοι – Το σχέδιο για fast track έκδοση

Ακόμη και πέντε χρόνια περιμένουν οι συνταξιούχοι για τις επικουρικές συντάξεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο e- ΕΦΚΑ θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο ταχύτερη έκδοση και των επικουρικών συντάξεων.

Με το μέτωπο των εκκρεμών κύριων συντάξεων να κλείνει σιγά- σιγά, ο e- ΕΦΚΑ από το Φθινόπωρο θα επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν 125.000 επικουρικές συντάξεις και από αυτές 94.000 είναι ληξιπρόθεσμές. Στόχος είναι έως το τέλος του 2022 να έχει εκκαθαριστεί το 25%-30% των ληξιπρόθεσμων και έως το 2023 να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσιάπαλος είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, αφού θα έχουν δοθεί όλες οι κύριες συντάξεις, από Σεπτέμβριο όλο το βάρος θα πέσει στις επικουρικές.

Η έκδοση των επικουρικών θα «τρέξει» με fast track διαδικασίες, καθώς η συνταξιοδοτική απόφαση θα εκδίδεται τρεις μήνες μετά την έκδοση της κύριας. Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζεται να ρίξει στη «μάχη» των επικουρικών συντάξεων 200 εισηγητές.

Αναμένεται να εμπλακούν επίσης πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι, ενώ θα συγκροτηθεί και ειδική ομάδα που θα ασχολείται με την έκδοση των επικουρικών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.