Επιδότηση παγίων δαπανών: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για «κούρεμα» υποχρεώσεων στο Δημόσιο

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή αποσύρθηκε οριστικά, τα «κουρεμένα» ενοίκια περιορίζονται σταδιακά σε πιο στενό κύκλο, αναστολές σύμβασης εργασίας αφορούν ολοένα και λιγότερους: Ένα νέο «πακέτο» μέτρων ενεργοποιείται –ως διάδοχη κατάσταση- με στόχο να στηρίξει τις επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες την επόμενη μέρα. Πέρα από το «δωρεάν χρήμα» με τη μορφή κεφαλαίων κίνησης, δίνεται η δυνατότητα στην αγορά να εξασφαλίσει και «κούρεμα» υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Επιδότηση παγίων δαπανών»: Αυτό είναι το όνομα του νέου προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται πως θα «πάρει μπροστά» μέσα στον Ιούνιο. Μέσω του εν λόγω προγράμματος ο κάθε δικαιούχος ουσιαστικά θα εξασφαλίσει «κούρεμα» των υποχρεώσεων που έχει προς το Δημόσιο λαμβάνοντας στο χέρι «κουπόνια»!

Πότε αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων

Ο δικαιούχος «επιδότησης παγίων δαπανών» αντί να εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, θα λάβει μία πίστωση με την οποία η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει υποχρεώσεις, όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ενεργοποιηθεί εντός του ερχόμενου μήνα και θα παραμείνει «ανοιχτή» για διάστημα περίπου 15 ημερών. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως θα κληθούν να υποβάλουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να αποτυπωθούν οι πάγιες δαπάνες της περσινής χρονιάς.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ