Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Πότε… ακυρώνονται τα «κουπόνια»

Ακόμη μία ευκαιρία θα έχουν χιλιάδες επαγγελματίες ώστε να εξασφαλίσουν έμμεσο «κούρεμα» φόρων και εισφορών: Μικρή παράταση στην υποβολή αιτήσεων αποδοχής του προγράμματος «Επιδότησης Παγίων Δαπανών» έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όσοι σπεύσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν «πιστωτικά σημειώματα», δηλαδή «κουπόνια», με τα οποία θα μπορούν να «καλύψουν» τις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Λίγα ακόμη 24ωρα στην διάθεσή τους έχουν όσες επιχειρήσεις υπό το βάρος της πανδημίας δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα στα μεγέθη τους και είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Επιδότησης Παγίων Δαπανών»: Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αποδοχής της ενίσχυσης από τους επαγγελματίες. Η πλατφόρμα «myBusinessSupport» παραμένει ενεργή και θα υποδέχεται τις σχετικές αιτήσεις έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ενώ η προθεσμία έληγε αρχικά στις 4 του μήνα.

Τι πρέπει να δηλώσουν στην αίτηση οι επαγγελματίες

Σκοπός του καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7.2021 έως 31.12.2021.

Κατά την αίτηση οι επιχειρήσεις δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Έτσι, εκείνοι που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» θα πρέπει να δηλώσουν:

α) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021,

β) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ως άνω υποβαλλόμενα στοιχεία δεν δύνανται να τροποποιούνται από την επιχείρηση μετά το πέρας της ημέρας υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ