Επιδότηση καυσίμων: Κλείνει ο πρώτος κύκλος… ανοίγει ο δεύτερος – Τα εμπόδια με το Fuel Pass 1

«Κλείνει» μετ’ εμποδίων σε λίγες ώρες από τώρα ο πρώτος κύκλος του fuel pass: Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κάτοχοι οχημάτων που τους εγκρίθηκε η αίτηση, έβαλαν την επιδότηση στο ψηφιακό πορτοφόλι αλλά ουδέποτε την εξαργύρωσαν! Και αυτό γιατί ναι μεν «κατέβασαν» την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους, το «έξυπνο» τηλέφωνό τους όμως δεν υποστήριζε, δε, την απαιτούμενη εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Κάποιοι όπως καταγγέλλουν στο enikonomia.gr  ακολούθησαν κατά γράμμα τις «ανεπίσημες» οδηγίες του κράτους, για αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες συνοψίζονταν στη φράση «να κατεβάσετε την εφαρμογή σε.. τηλέφωνα συγγενών σας», αλλά ακόμη και τότε … τζίφος!

«Κλείνει» ο α΄ κύκλος… ανοίγει ο δεύτερος

Μάλιστα, όπως λένε «οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι» καθώς καλούν την ειδική τηλεφωνική γραμμή που δόθηκε για αυτή την περίπτωση και δεν απαντά… ποτέ!

Ίσως η πολιτεία κάποια στιγμή πρέπει να πρέπει να δώσει μια λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Και ενώ στον α΄ κύκλο που κλείνει στην 10 Ιουνίου, τα πράγματα εξελίχθηκαν μετ’ εμποδίων, τις επόμενες ημέρες ανοίγει και ο β΄ κύκλος.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση του fuel pass και μετά την 30ή Ιουνίου με «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Με «φόντο» τις τιμές των καυσίμων που κυριολεκτικά έχουν πάρει «φωτιά» και «πετάνε» από ρεκόρ σε ρεκόρ, το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για διαμορφώσει το νέο «πακέτο» ενίσχυσης νοικοκυριών και επαγγελματιών τους επόμενους μήνες.

Πάντως, αυτή την στιγμή στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις για παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο (15 λεπτά το λίτρο).

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ