Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις – Τα σημεία “κλειδιά”

ηλεκτρικές συσκευές

Σε λίγες ημέρες κλείνει η πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» allazosyskevi.gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.  Σημειώνεται ότι μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 3μμ μπορούν όλα τα ΑΦΜ να υποβάλουν αίτηση για την εν λόγω επιδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ.  Οι συσκευές που μπορούν να αντικατασταθούν θα είναι οι εξής: τα ψυγεία, τα κλιματιστικά και οι καταψύκτες.  Δηλαδή θα μπορεί να γίνει αντικατάσταση μία από κάθε κατηγορία συσκευής ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τα  κλιματιστικά καθώς το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να γίνει αντικατάσταση έως δύο κλιματιστικών. Επίσης επισημαίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν ηλεκτρικές  συσκευές μόνο ίδιου τύπου αλλά  υπό την προϋπόθεση ότι αυτές  θα είναι σε λειτουργία.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr έδωσε χθες διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης για την επιδότηση. Αναλυτικά:

Προσοχή: στο στάδιο αυτό η αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Πρέπει πριν την υποβολή να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε  βγαίνουν τα αποτελέσματα και πώς θα δοθεί η επιδότηση

 

Μόλις κλείσει η πλατφόρμα για την επιδότηση θα γίνει έλεγχος  των αιτήσεων προκειμένου να γίνει η σχετική  κατάταξη των ωφελουμένων και μετά να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Η περίοδος αγορών 

Όπως αναφέρεται αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ:

 

Exit mobile version