Επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Όλα όσα αλλάζουν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Σημαντικές αλλαγές θα περιλαμβάνει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ecomobility της HAEE (Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας), ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που θα τρέξει από τον Απρίλιο θα περιλαμβάνει πιο υψηλές επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ταξί σε σχέση με τον πρώτο κύκλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, με το νέο πρόγραμμα η επιδότηση για την αγορά νέου ηλεκτρικού ΙΧ αυτοκινήτου από τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000 ευρώ σε σύγκριση με το ανώτατο όριο που ίσχυε στον πρώτο κύκλο και ο οποίος έκλεισε έπειτα από ενάμιση χρόνο, και ήταν στα 6.000 ευρώ.

Συνολικά ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα περιλαμβάνει πόρους της τάξεως των 30 με 40 εκατ. ευρώ, και θα προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και αδιάθετα κονδύλια του πρώτου κύκλου του προγράμματος.

Και στη νέα χρηματοδοτική δράση θα προβλέπονται επιδοτήσεις και για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ στους δικαιούχους φυσικά θα είναι και τα νομικά πρόσωπα (εταιρείες).

Για τα ταξί

Στην ίδια χθεσινή εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανήγγειλε και πακέτο επιδότησης 20.500 ευρώ για την αγορά νέων ηλεκτρικών ταξί.
Η ενίσχυση συνολικά θα ανέρχεται στα 22.500 ευρώ, όπως συμπλήρωσε ο Κώστας Σκρέκας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “θα προβλέπεται και κίνητρο 2.000 ευρώ για απόσυρση.

επιδότηση για ηλεκτροκίνηση

Το ύψος του προγράμματος για τα ηλεκτρικά ταξί θα είναι γύρω στα 40 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έτρεξε ικανοποιητικά, αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ