Επιδόματα: Ανατροπές λόγω πανδημίας: Ποια αυξάνονται ή διευρύνονται – Οι “κερδισμένοι”

Η πανδημία και τα συνεπακόλουθα περιοριστικά μέτρα ανάγκασαν πάνω από 1 εκατ. Έλληνες να ζουν επί ένα χρόνο με κρατική συνδρομή: Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ή 800 ευρώ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αποζημίωση ενοικίου θα δηλωθούν ως τα μοναδικά εισοδήματα για το 2020. Εξέλιξη που θα τους καταστήσει δικαιούχους μιας σειράς επιδομάτων, ακόμη και αν ανοίξει η αγορά και επιστρέψει η κανονικότητα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδομάτων να παραμένουν ίδιες με την προηγούμενη χρονιά, αρκετές χιλιάδες πολιτών θα συνειδητοποιήσουν ότι μετά τη δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους αν μη τι άλλο θα λάβουν και κάποια επιδόματα που πιθανόν… δεν περίμεναν από το κράτος. Στη «σκιά» της τεράστιας συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους θα διαπιστώσουν είτε ότι καθίστανται δικαιούχοι επιδομάτων τα οποία δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν λόγω των αποδοχών που δήλωναν στην εφορία κατά το παρελθόν ή θα δουν να αυξάνονται εκείνα που ήδη έπαιρναν.

Δικαιούχοι, λοιπόν, αναμένεται να καταστούν χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ελεύθεροι επαγγελματίες με μειωμένο ή και μηδενικό τζίρο, όσοι έχουν επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή, όπως επίσης και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένα ενοίκια.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.