Επίδομα θέρμανσης: Σήμερα η πρώτη πληρωμή – Ποιους αφορά

Από σήμερα Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της πρώτης φάσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2020-2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα αφορά σε αγορές που έγιναν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής:

-Το ύψος του επιδόματος θα καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία.

-Το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

-Το ποσό του επιδόματος που λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και τα 650 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα μικρότερα ποσά επιδόματος αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι που έχουν την κύρια κατοικία τους σε παραθαλάσσιους οικισμούς της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα .

Επίσης σημειώνεται ότι η επόμενη φάση της πληρωμής του επιδόματος θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και θα αφορά σε αγορές που θα γίνουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.