Επίδομα παιδιού: Θα καταβληθεί έναν μήνα νωρίτερα

Παράταση έχει πάρει η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα γέννας προκειμένου να το λάβουν όλοι οι δικαιούχοι, είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημαντική αλλαγή σημειώνεται φέτος και στην καταβολή του επιδόματος τέκνων, καθώς οι οικογένειες θα το λάβουν Δεκέμβριο αντί για Ιανουάριο, όπως δήλωσε η υφυπουργός.

«Θεσπίσαμε τον Ιανουάριο του 2020 το επίδομα γέννησης, δίναμε, δηλαδή, σε όλες τις οικογένειες 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που γινόταν στη χώρα μας. Είναι ένα επίδομα, το οποίο έχει πάει πολύ καλά. Μέχρι τον Νοέμβριο έχουμε δώσει 61.000 επιδόματα γεννήσεων. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πληρωθεί όλα τα επιδόματα από Ιανουάριο μέχρι και Οκτώβριο» σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας πως για τις αιτήσεις του εν λόγω επιδόματος δόθηκε και τρίμηνη παράταση προκειμένου να το λάβουν όλοι.

Το επίδομα τέκνων είναι το μεγαλύτερο επίδομα που δίνει το κράτος, 1,1 δισεκατομμύρια το χρόνο, ανέφερε η υφυπουργός, εξηγώντας πως «αυτό το δίνουμε σε 1,6 εκατομμύρια παιδιά» και πως «926.000 οικογένειες στο σύνολο παίρνουν το επίδομα παιδιού.

«Αυτό το επίδομα δίνεται κάθε δίμηνο, οπότε ο υπολογισμός ήταν να δοθεί τον Ιανουάριο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο όμως για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και με τα αυξημένα έξοδα των γιορτών, τη δόση που θα έπαιρναν τον Ιανουάριο, θα την πάρουν την τελευταία εργάσιμη του Δεκεμβρίου«, υπογράμμισε.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ