Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα Α21 – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

επίδομα παιδιού

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί σήμερα σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιουλίου προσωρινά στις 3μμ η πλατφόρμα για  την υποβολή αιτήσεων του  επιδόματος παιδιού, όπως ανέφεραν πρόσφατα σε ανακοίνωση τους το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Στην πλατφόρμα ύστερα από την ώρα αυτή δεν θα μπορούν να υποβληθούν  νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης  και  θα λειτουργήσει ξανά  την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8 π.μ.

Σημειώνεται δε πως  για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

Α. Η  καταβολή του επιδόματος αναστέλλεται:

Β. Υποβληθείσα αίτηση Α21 με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά δύναται να τίθεται σε αναστολή, πριν από την καταβολή του επιδόματος, μέχρι να ελεγχθούν τα επισυναπτόμενα από εξουσιοδοτημένους χρήστες του Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Γ. Δεν αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος στις εξής περιπτώσεις:

Δ.Ενώ η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται:

 

Exit mobile version