Επίδομα παιδιού: Γιατί απορρίφθηκαν οι αιτήσεις δικαιούχων – Η απάντηση του ΟΠΕΚΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε σε δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καθώς απορρίπτονται αιτήσεις λόγω χρεών. Ο ΟΠΕΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα, σύμφωνα με το enikonomia.gr

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ «κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσεως των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Διευκρινίζεται ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και γι’ αυτό τον λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού».

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι «ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού. Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει στις 31 Μαρτίου 2023 το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ