Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία ημέρα σήμερα (22/7) για τις δηλώσεις στην “ΕΡΓΑΝΗ”

επίδομα 534 ευρώ

Λήγει σήμερα Παρασκευή, 22 Ιουλίου η προθεσμία  υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα 534 ευρώ συγκεκριμένων κατηγοριών επιχειρήσεων που έχουν θέσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής για τον μήνα Ιούλιο

Η προθεσμία αυτή των δηλώσεων αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις που είναι φυσικά πρόσωπα και έχουν κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) την 30.4.2022 ή δευτερεύοντα ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα το φορολογικό έτος 2020 σύμφωνα με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί έως και την 31.12.2021, έναν από τους κάτωθι:

“Για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το χρονικό διάστημα από 1/7/2022 έως και 22/7/2022, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων υποβάλλονται απολογιστικά το αργότερο έως και την 22/7/2022. Για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή από 23/7/2022 και εντεύθεν, ισχύει η προαναγγελία της αναστολής”, σημείωσε μεταξύ άλλων πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  σε ανακοίνωση του.

Επίδομα 534 ευρώ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καθεστώς αναστολής τον μήνα Ιούλιο

Επίδομα 534 ευρώ θα καταβληθεί στους  εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση τους βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής τον μήνα Ιούλιο.

Το επίδομα αυτό αντιστοιχεί σε 30 ημέρες και υπολογίζεται με βάση τις ημέρες που είναι σε αναστολή η σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου. Δηλαδή ο μήνας Ιούλιος έχει 31 ημέρες επομένως στα 17,23 ευρώ  υπολογίζεται η ημέρα αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι για να χορηγηθεί το εν λόγω επίδομα στους εργαζόμενους  θα πρέπει οι επιχειρήσεις ‐ εργοδότες τους  να υποβάλουν την υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» με την οποία  θα δηλώνουν ότι οι  συμβάσεις εργασίας  του προσωπικού τους τίθενται σε αναστολή.

 

 

 

 

 

Exit mobile version