“Επιδημία” λουκέτων στη Β.Ελλάδα

Νέο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα τους επόμενους μήνες, προβλέπει έρευνα γνώμης η οποία διενεργήθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) το χρονικό διάστημα Απριλίου Μαίου 2012.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έρευνας, γενικεύεται το φαινόμενο της πιστωτικής ασφυξίας από την έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδος, τα προβλήματα εντείνονται καθημερινά, ο τζίρος έχει μειωθεί δραματικά, το περιθώριο κέρδους έχει εξανεμισθεί τελείως, το κόστος δανεισμού διαρκώς αυξάνεται, ενώ οι γενικότερες περικοπές που αφορούν το κόστος λειτουργίας προβάλλουν ως η πλέον πρόσφορη απόφαση για την επιβίωση των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα προκύπτει ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει καθοριστικά την πορεία και τη γενικότερη δραστηριοποίηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων με έδρα το Βορειοελλαδικό Τόξο. Μάλιστα, η ένταση των αρνητικών παραγόντων διαπιστώνεται ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με την ίδια έρευνα που υλοποίησε ο ΣΒΒΕ μεταξύ των μελών του το 2009.                              

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ